Fredrik Schill

Följ mig i min satsning mot OS 2016

Tredje veckan

Publicerad 2012-02-28 02:23:06 i Allmänt,

Tjena!

Då var vi inne på den tredje veckan här i Florida. Efter två tunga veckor med hård träning känner jag att kroppen börjar svara mer och mer på paddlingen och tekniken och tajmingen börjar sitta bättre för varje dag som går. För er som inte vet hur det ser ut här nere, så kan jag bara säga att träningsmöjligheterna är optimala. Vi bor i lägenheter som ligger precis vid vattnet där vi paddlar. Vi kör oftast inne i en kanal som är skyddad från vind, vilket gör det perfekt att köra sprintträning där. Delfiner och sjökor är något man stöter på varje dag, vilket är grymt coolt! Förra veckan hade vi två delfiner som var på riktigt lekhumör som simmade med oss en bra bit. Gymmet ligger ca 5 min bilfärd bort och det är lite av ett hardcore gym med mycket fria vikter vilket jag föredrar istället för massa maskiner som gör jobbet åt en. Löpningen bedriver vi antingen på Meritt Island som ligger alldeles intill där vi bor eller så kör vi i en park som ligger några minuter bort.

Idag måndag, har vi kört tre pass, ett uppvärmingspass vid åtta tiden för att "väcka kroppen" efter gårdagens vila, sedan var det upp och ta en proteinshake och fylla på med lite energi också. Vid elva tiden gick vi ut och körde det "riktiga" passet som idag var snabbhet. Efter det blev det en god kyckling lunch följt av några timmars tittande på Alcatraz. Nu har vi precis käkat klart middagen efter ett hårt gympass. Det har varit dåligt med bilder på sistone, ska försöka ta lite bilder så ni kan se hur vi har det här nere. 

Hörs

/Schill

Sista dagen innan vila

Publicerad 2012-02-18 20:09:42 i Allmänt,

Som jag skrev i föregående inlägg så är jag sliten i kroppen efter en tung första vecka. Nu börjar det närma sig sitt slut och vi har ett tufft pass kvar! Imorgon på vilodagen planerar vi att åka till beachen för att bättra på brännan lite... Annars är det inte mycket nytt, har avverkat ett gympass imorse vilket kändes bra. Kul att vi fått två nya tillskott i gruppen också då man kan lära av varandra. Nu ska jag lägga mig och glo på en film och hämta krafter till det sista passet.

Hörs!

/Schill

Tuff träning

Publicerad 2012-02-17 03:46:13 i Allmänt,

Då var dag nr tre till ändo och jag är grymt trött i kroppen. Idag har vi kört två paddelpass, på fm var det 12 km distans på programmet, ingen favorit men ack så behövligt. Fördelen med sådana pass är att man verkligen får ligga och nöta in den tekniken man vill hitta. Imorgon är ytterligare en tuff dag med tre pass, för att sedan på lördag köra två pass och på söndag äntligen en välbehövlig vilodag. Brukar tycka att första veckan på ett läger är tuff, så nästa vecka kommer nog kroppen vara mer redo för den hårda träningen. Idag har jag även fått hjälp av Bengt att montera min nya paddel vilket känns bra då min gamla paddel är väldigt sliten. Skriver mer en annan dag, nu är det snart dags att inta sängen!


Saknar mina sötnosar!

Florida 2012

Publicerad 2012-02-16 03:02:40 i Allmänt,

Då var man nere i värmen igen i Florida. Ganska skönt att slippa kalla Sverige. Flygresan gick smidigt och jag underhöll mig själv genom att titta på film och serier hela resan lång. Nu sitter jag och min gode vän Christian Svanqvist i varsin soffa och slappar efter en bra dag med träning. Imorgon är det två paddelpass på programmet och vi får utökning i vår träningsgrupp i form av en amerikan och en norrman som båda satsar på 200 m. Kul! Nu är det snart sängdags för att orka med den tuffa dagen imorgon. Kommer försöka uppdatera här så ofta som möjligt under lägrets gång.

/Schill

Länge sen sist!

Publicerad 2012-02-04 20:41:08 i Allmänt,

Tjena! Nu var det återigen ett bra tag sen jag skrev här sist. Allt är kanoners och dagarna bara springer fram mot Florida! I veckan som varit har jag kört väldigt hårt! Gym, kondition och paddelmaskin har legat i fokus som de flesta veckorna denna vinter. Nog har det gett resultat, idag körde jag och jocke explosivt på paddelmaskinen följt av explosivt gym. Noterbart är att jag persade på maxhastigheten rejält på paddelmaskinen (se bild nedan) och då har jag inte ens börjat fokusera på den explosiva biten i paddlingen. Känns riktigt bra! Kul att få se hur det kommer kännas på vattnet nu om en vecka i Florida :) Annars så är det inte mycket nytt, har jobbat lite grand den här veckan och kommer göra det nästa vecka också, men sen bär det av mot varmare breddgrader. I veckan har jag även fått experthjälp av SOK:s resurspersoner Leif och Peter, fick lite nya rörlighetsövningar samt några grymma gymövningar =) Nu har jag och älsklingen precis ätit lax och potatis, dags för xboxkväll hos jocke! Hörs snart igen! Lägger ut bilder nedan! 

 
Härligt träningsgäng, Martina, jag och Sofia.


Jodå!

Om

Min profilbild

Fredrik Schill

Välkommen till min blogg! Fredrik Schill heter jag och är kanotist på landslagsnivå. Mitt stora mål i karriären är OS 2016 i Rio De Janeiro där jag vill vara med och slåss om medaljerna! 200 m är min distans och jag har detta året (2012) placerat mig 1-2 i Sverige. Ni kommer få följa mig i min satsning och ta del av min träning, tävlingar och kost. Till vardags bor jag i Jönköping tillsammans med min flickvän och hund. Uppvuxen i Sundsvall och det var där min kanotkarriär startade.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela